Sisällöntuotanto

Miksi sisällöntuotanto on luonnollinen osa palvelutarjontaani?

Palveluihini kuuluu myös sisällöntuotanto. Kirjoitan asiakkailleni blogitekstejä, uutiskirjeitä ja  tiedotteita.  On tärkeää, että teksti on helposti luettavaa, laadukasta ja napakkaa, mutta kuitenkin riittävän omaperäistä.

Lapsena haaveilin kirjailijan urasta, mutta en arvannut, että minusta tulisi runoilija tai minä tekisin joskus savitaidetta. Olen myös kulttuuriaktiivi.

Minulle lukeminen on ollut aina tärkeää. Lukemisen merkityksen opin äidiltäni, joka oli kova lukemaan. Kirjasto on minulle paikka, josta löydän tietoa ja oivalluksia. Kirjoittamisen avulla olen jäsentänyt maailmaa ja tullut kuulluksi.

Kirjoitin runoja jo ala-asteella, mutta löysin runouden uudestaan,  kun opiskelin vuoden Limingan taidekoulussa kirjoittajalinjalla lukukaudella 2006 – 2007. Vihdoin sain mahdollisuuden jakaa muille niitä samanlaisia oivalluksia, joita itse olin kokekunut.

Olen kirjoittanut runomuotokuvia tapahtumissa ja toiminut aktiivisesti kulttuuriyhdistyksissä. Käyn mielelläni lausumassa runojani eri tilaisuuksissa. Julkaisin vuonna 2010 omakustanteena runokokoelman nimeltä Syntymä. Kirja löytyy kirjastosta entisellä nimelläni Heidi Rundgren. Tässä välissä voisinkin kertoa myös sen, että tyttönimeni oli Heidi Kouva. Vanhempieni sukujuuret ovat Pudasjärveltä.

Minulta ilmestyi uusi runokirja nimeltä Ikirouta sulaa. Julkistustilaisuus järjestettiin Limingan kirjastossa 13.9.2018. Lisätietoja kirjasta  Kustannus Mäntypuron sivuilta. 

Alla olevassa kuvassa olen julkistamistilaisuudessa Marianne Lukkarisen ja Harri Holtinkosken keskellä. Keskustelimme kirjastani, runoudesta ja inspiraatiosta. Pöydällä on tekemiäni savitaideteoksia. (Kuva: Jari-Pekka Haataja)

Muu taide

Aloitin Lakeuden kansalaisopiston savikurssin syksyllä 2011. Tarvitsin harrastuksen, jossa ei tarvita sanoja tai numeroita Minun ei tarvitsi pyöritellä papereita. Tuohon aikaan käsittelin töissä Puolustusvoimilla suuria määriä juuri lukuja ja lomakkeita. Tietenkin myös ensimmäisen runokokoelman koostaminen oli vaatinyt paljon sanojen pyörittelyä

Saven muotoileminen onkin rentouttavaa. Siinä voi antaa ajatusten virrata tai sitten jutella samalla kurssitoverin kanssa. Olen harrastanut savitaiteen tekemistä siitä lähtien vaihtelevasti. Eniten pidän rakusaviteosten tekemisestä. Saviteosten lasitus ulkona savun keskellä on aina jännää. Ei voi olla koskaan varma mitä kaikkea syntyy.

Välillä maalaan myös akvarellimaalauksia. Sekin on rentouttavaa. Luovuus on tärkeä osa elämääni.

Tässä alhaalla on kaksi saviteostani vuosien varrelta.

savitaideteos
Kaksi rakusavitaideosta
Vasemmalla: Hengissä! (vuodelta 2014)
Oikealla: Sen mies (vuodelta 2017)