Hyvä myyntipuhe pitäisi pitää! Jännittääkö?

Jännittääkö sinua puhua livenä tai etänä yleisön edessä? Yrittäjänä saattaa huomata, että joutuu tai pääsee pitämään puheita usein omasta yrityksestään, liikeideasta ja tuotteistaan. Ainakin puhelimessa pitäisi pitää se vakuuttava myyntipuhe. Eräänlaista esiintymistähän sekin on. Myynti ja markkinointi ei ole vain sitä, että laitetaan lehteen ilmoitus, pistetään Facebook-mainos pyörimään tai hankitaan autoon isoilla teippauksilla firman nimi.… Jatka lukemista Hyvä myyntipuhe pitäisi pitää! Jännittääkö?

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen

Yrityksen näkyvyys – kuinka sitä saa?

Näkyvyyden saaminen uudelle yritykselle ja palvelulle vaatii hermoja ja pitkäjännitteisyyttä sekä toistoja. Uutena yrittäjänä sinun pitää miettiä koko ajan missä voisit tulla järkevällä tavalla esille, jotta potentiaaliset asiakkaat saisivat kuulla sinusta. Yrityksesi pitää tulla näkyväksi monta kertaa näkyväksi ennen kuin sinut muistetaan. Itse lähdin hakemaan näkyvyyttä sosiaalisen median kanavissa. Tärkeintä tuossa vaiheessa oli verkostoituminen LinkedInissä… Jatka lukemista Yrityksen näkyvyys – kuinka sitä saa?

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen

Yrityssparraus auttaa myös yksinyrittäjää

Olen Redesanin sparraajaverkoston sparraaja ja käynyt sparraajakoulutuksen 2021. Halusin ottaa sparrauksen valikoimaani kotisivukonsultoinnin, somekoulutuksen ja digimarkkinoinnin lisäksi siksi, että se täydentää palettia juuri sopivasti. Redesanin Sanna Jylänki sanoisi, että nyt se Heidi tarvitsi #jotainlilaa. Perustin yritykseni sen takia, jotta voisin auttaa ihmisiä järkevällä tavalla ja tehdä työni tehokkaasti, mutta olla rohkeasti ja vapaasti luova ihminen.… Jatka lukemista Yrityssparraus auttaa myös yksinyrittäjää

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen

Yrittäjä: Hyödyllisiä vinkkejä yksinyrittäjille

Kuva: Unplash

Tästä artikkelista saa poimia ideoita mitä aloittava yrittäjä tarvitsee. Tarjolla on myös vinkkejä yritystoiminnan kehittämiseen. Lista perustuu minun kokemukseeni yrittäjyydestä korona-aikana 2020. Olipa melkoinen ajankohta aloittaa yrittäjänä! Yrityksen perustaminen Olen tyytyväinen, että perustin suoraan osakeyhtiön enkä toiminimeä. Taloushallinnon ammattilaisena olin tottunut ajattelemaan yritysasioita osakeyhtiön tuloslaskelman ja taseen kautta. Lisäksi on kätevää, että yrityksen rahat ja… Jatka lukemista Yrittäjä: Hyödyllisiä vinkkejä yksinyrittäjille

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen

Facebook-ryhmä vs. Facebook-sivu – mitä eroa niillä on?

Olen ollut pitkään mukana yhdistysmaailmassa. Yhdistykset käyttävät Facebook-ryhmiä ja -sivuja eri tarkoituksiin. Minulta on kysytty usein, miksi yhdistyksellä voi olla sekä ryhmä että sivu. Yhdistysten jäsenet haluavat tietää esimerkiksi kummassa paikassa he itse voivat julkaista. Siksi haluan nyt tässä kertoa mitä eroa näillä kahdella asialla on. Tunnistaminen Facebook-sivun ja Facebook-ryhmän tunnistaa yksinkertaisemmin osoitteesta, joka on… Jatka lukemista Facebook-ryhmä vs. Facebook-sivu – mitä eroa niillä on?

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen

Kotisivukonsultin liikeidea – miksi minä tätä teen?

Monet ovat alkaneet yrittäjiksi, koska se on ollut siihen hetkeen paras tai jopa ainut vaihtoehto työllistyä haluamallaan tavalla. Se oli myös minut liikkeelle sysäävä voima. Minulla oli ja on edelleen vahva visio siitä, että mitä töitä haluan tehdä sekä miten ja missä niitä teen. Siitä syntyi liikeidea. Olen ollut mukana työelämässä yli 20 vuotta, ja… Jatka lukemista Kotisivukonsultin liikeidea – miksi minä tätä teen?

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen

Kun LinkedIn -verkosto on kunnossa, kotisivut kiittävät!

LinkedIn -verkostoista ja social sellingistä puhutaan nykyään paljon. Tässä on aito kuvakaappaus tämän verkkosivun Google Analytiikka -tiedoista ajalta 8.1.2020 – 10.1.2020. Sain kotisivuilleni näin paljon uusi kävijöitä pelkästään sosiaalisen median kautta ilman maksettuja mainoksia. Kolmen päivän kävijöiden määrä on yhteensä 835. Alkuluku oli 0. Uskon, että tämä oli yhden ja ainoan LinkedIn -postauksen ansiota. Siitä… Jatka lukemista Kun LinkedIn -verkosto on kunnossa, kotisivut kiittävät!

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen

Kuka on Heidi Haataja?

Tämä on eräänlainen esittely. Itseään on joskus hankala kuvailla. Sen takia lähestyin talvella 2019 minua tuntevia ihmisiä ja kysyin heiltä kuka minä olen.  Olen jakanut palautteen kolmeen osioon. Lisätietoja löytyy jokaisen osion lopussa. Taide, runous ja elämä ”Heidi on runoilija, älykäs havainnoitsija” (runotuttava)”Heidi on rauhallinen ja rehellinen, sanansa mittainen nainen”. (entinen opiskelukaveri)”Heidi on herkkä ihminen,… Jatka lukemista Kuka on Heidi Haataja?

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen